INVESTORER

  Med Klimainvesteringsfonden er Danmark gået foran og har mobiliseret 1,3 mia. kr. i offentlig og privat kapital. De offentlige midler kommer fra staten og IFU, der har bidraget med 525 mio. kr. De private midler på i alt 775 mio. kr. kommer fra PensionDanmark, PKA, Pædagogernes Pensionskasse (PBU), Dansk Vækstkapital og Aage V. Jensen Charity Foundation.

   

  PKA administrerer pensioner for fem pensionskasser, primært inden for sundhedssektoren. PKA har investeret ca. 13 mia kr. i klimarelaterede projekter. PKA har 260.000 medlemmer og en samlet kapital på 200 mia kr.

  Aage V. Jensens Fonde er en international fond, der blev etableret i 1980. Fonden støtter en række store og små projekter, ofte i samarbejde med internationale organisationer eller institutioner.

  PensionDanmark administrerer overenskomst- og arbejdsmarkedspensionsmidler for 11 fagforbund og 29 arbejdsgiverforeninger med i alt 680.000 medlemmer. Selskabets samlede kapital er på 189 mia kr.

   

  Pædagogernes Pensionskasse (PBU) forvalter pensioner for mere end 110.000 børnehavemedarbejdere og pædagoger. De årlige pensionsudbetalinger er på i alt 2,5 mia kr., og den samlede kapital er 50 mia kr.

  Dansk Vækstkapital investerer på kommercielle vilkår i small cap, mid cap og venturefonde med fokus på små og mellemstore virksomheder. Fonden blev oprettet i 2011 med en samlet kapital på 4,8 mia kr.